MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek soli

2. Za dużo lub za mało soli – do kiszenia ogórków trzeba zrobić zalewę z wody z dodatkiem zwykłej niejodowanej soli kamiennej. Najlepsza proporcja to 1 czubata łyżka soli na 1 litr wody. Kiszone ogórki przygotowane z inną odmianą soli, np. himalajską czy morską, nie będą dobrze smakować.

Zobacz również

Ośrodek Hodowli Zarodowej Dębołęka błyszczał na prestiżowej wystawie bydła ZDJĘCIA

Ośrodek Hodowli Zarodowej Dębołęka błyszczał na prestiżowej wystawie bydła ZDJĘCIA

Piłkarskie Orły. Wychowanek Widzewa, piłkarz Skalnika Sulejów triumfatorem

Piłkarskie Orły. Wychowanek Widzewa, piłkarz Skalnika Sulejów triumfatorem

Polecamy

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

Latem robię placki z młodych ziemniaków. Wychodzą chrupiące i pyszne

HIT DNIA
Latem robię placki z młodych ziemniaków. Wychodzą chrupiące i pyszne