MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego...
fot. undefined undefined/GettyImages

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Estragon

Roślina ta ma dość charakterystyczny smak i aromat, dlatego często dodawana jest do białego mięsa, dziczyzny i ryb, a także jako przyprawa do sosu tatarskiego. Estragon to roślina o silnych właściwościach żółciopędnych, dlatego dodawanie jej do potraw wspomaga trawienie tłustych i ciężkostrawnych posiłków. Dodatkowo wykazuje właściwości rozkurczające, przeciwzapalne i moczopędne.

Zobacz również

Noc Muzeów w Pałacyku Zielińskiego w Kielcach. Były liczne atrakcje [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w Pałacyku Zielińskiego w Kielcach. Były liczne atrakcje [ZDJĘCIA]

King Szczecin wygrał pierwszy półfinał ekstraklasy koszykarzy [ZDJĘCIA]

King Szczecin wygrał pierwszy półfinał ekstraklasy koszykarzy [ZDJĘCIA]

Polecamy

Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

TYLKO U NAS
Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód